19 راز آشپزی که از نی نی سایت یاد گرفتم!
نی نی سایت، فراتر از یک تالار گفتگوی مادرانه، منبع بینظیری از تجربیات و نکات آشپزی است. سالها گشت و گذار در این سایت، باعث شده تا رازهای کوچکی را یاد بگیرم که طعم و کیفیت غذاهایم را زیر و رو کردهاند. در این پست، 19 مورد از این رازها را با شما به اشتراک میگذارم.

این نکات حاصل تجربیات کدبانوهای خانهدار و بعضا حرفهای است که سخاوتمندانه آنها را در اختیار دیگران قرار دادهاند. امیدوارم برای شما هم مفید باشد!
- ✅
راز خوشمزگی قورمه سبزی:
تفت دادن سبزی قورمه با حرارت ملایم و زمان کافی، رنگ و طعم بینظیری به آن میبخشد. - ✅
نرم شدن گوشت:
خواباندن گوشت در کیوی رنده شده یا پیاز رنده شده به مدت چند ساعت، باعث نرم شدن بافت گوشت میشود. - ✅
جلوگیری از سر رفتن شیر:
قرار دادن یک قاشق چوبی به صورت افقی روی دهانه قابلمه، از سر رفتن شیر جلوگیری میکند. - ✅
تهدیگ سیب زمینی ترد:
اضافه کردن کمی زعفران دم کرده و روغن به سیب زمینیهای ورقه شده، تهدیگ ترد و خوشرنگی ایجاد میکند. - ✅
برنج سفید و دون:
خیساندن برنج با آب نمک ولرم به مدت حداقل 2 ساعت، باعث میشود برنج سفید و دون در بیاید. - ✅
طعمدار کردن مرغ:
بهرهگیری از ادویههایی مثل پودر سیر، پودر پیاز، پاپریکا و آویشن در مزهدار کردن مرغ، طعم بینظیری به آن میدهد. - ✅
جلوگیری از بوی بد کلم:
اضافه کردن یک تکه نان تست به قابلمه کلم، بوی بد آن را از بین میبرد. - ✅
سوزاندن بوی سیر:
خوردن سیب بعد از غذاهای سیردار، بوی سیر را از بین میبرد. - ✅
از بین بردن بوی ماهی:
شستن دستها با آبلیمو و نمک بعد از دست زدن به ماهی، بوی آن را از بین میبرد. - ✅
جلوگیری از شکرک زدن مربا:
اضافه کردن کمی آبلیمو یا جوهر لیمو به مربا، از شکرک زدن آن جلوگیری میکند. - ✅
نگهداری از سبزیجات تازه:
پیچیدن سبزیجات در دستمال کاغذی مرطوب و قرار دادن آنها در یخچال، باعث میشود تازه بمانند. - ✅
جلوگیری از چسبیدن ماکارونی:
اضافه کردن کمی روغن به آب ماکارونی، از چسبیدن آن جلوگیری میکند. - ✅
طعم بهتر کتلت:
اضافه کردن سیب زمینی آبپز رنده شده به مایه کتلت، بافت نرم و طعم بهتری به آن میبخشد. - ✅
رفع شوری غذا:
اضافه کردن یک سیب زمینی پوست کنده به غذا، شوری آن را میگیرد. - ✅
تست کردن تخم مرغ:
قرار دادن تخم مرغ در یک لیوان آب، اگر ته نشین شود سالم است، اگر شناور شود فاسد است. - ✅
جلوگیری از ریز شدن برنج:
اضافه کردن کمی آبلیمو به برنج در حال جوش، از ریز شدن آن جلوگیری میکند. - ✅
طعم متفاوت سوپ:
تفت دادن جو پرک با کمی کره قبل از اضافه کردن به سوپ، طعم متفاوتی به آن میبخشد. - ✅
نگهداری از لیمو ترش:
قرار دادن لیمو ترش در آب سرد و نگهداری در یخچال، باعث میشود مدت بیشتری تازه بماند. - ✅
جلوگیری از ترک خوردن تخم مرغ آب پز:
اضافه کردن کمی نمک به آب، از ترک خوردن تخم مرغ در حین آب پز شدن جلوگیری میکند.
منتظر نظرات و تجربیات شما در مورد این نکات هستم!
رازهای آشپزی: گنجینهای از تجربیات نی نی سایتی
راز طعم بینظیر قورمه سبزی
راز خوشمزگی قورمه سبزی در تفت دادن حسابی سبزیهاست.حوصله به خرج بدید و با حرارت ملایم سر فرصت سبزیهاتون رو سرخ کنید تا حسابی عطرش بلند بشه.یادتون نره شنبلیله خشک عطر فوقالعادهای به قورمه سبزی میده!اضافه کردن یک تکه دنبه گوسفندی هنگام پخت گوشت، طعم قورمه سبزی رو چند برابر بهتر میکنه.البته اگه چربی خون دارید، خیلی احتیاط کنید!لیمو عمانیها رو قبل از اضافه کردن به خورشت، چند تا سوراخ بزنید و نیم ساعت تو آب گرم خیس کنید تا تلخیش گرفته بشه.شنبلیله خشک رو در دقایق آخر اضافه کنید تا عطرش حفظ بشه.
برای لعاب دار شدن قورمه سبزی، یک قاشق آرد تفت داده شده در روغن به خورشت اضافه کنید.
اگه خورشتتون خیلی ترش شد، یه قاشق چایخوری شکر بهش اضافه کنید.برای جا افتادن قورمه سبزی، حرارت رو کم کنید و اجازه بدید آروم آروم بپزه.
ترفندهای پخت یک ته چین طلایی و خوشمزه
برای داشتن ته چین خوشرنگ و مجلسی، از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید. ماست چکیده بهترین گزینه برای ته چین هست، چون باعث میشه ته چین حسابی سفت و خوش فرم بشه. برای خوش عطر شدن ته چین، کمی گلاب به مایه ته چین اضافه کنید. قبل از اینکه برنج رو توی قابلمه بریزید، ته قابلمه رو حسابی چرب کنید تا ته چین به راحتی جدا بشه. مایه ته چین رو خوب با برنج مخلوط کنید تا همه جای برنج به مواد آغشته بشه. برای اینکه ته چینتون وا نره، بعد از پخت، کمی صبر کنید تا خنک بشه بعد برش بزنید. میتونید از زرده تخم مرغ بیشتری استفاده کنید تا ته چین سفت تر بشه.
راز خوشمزگی کتلت
برای اینکه کتلتتون وا نره، از سیب زمینی پخته و رنده شده استفاده کنید. اضافه کردن یک قاشق آرد سوخاری به مایه کتلت، باعث میشه کتلتتون منسجمتر بشه.






مرحله اول اون ترفند سبزی قورمه رو امتحان کردم. سبزی رو بجای این که تند تند سرخ کنم این بار با حرارت کم گذاشتم تو ماهیتابه. هم رنگ بهتر شد هم بویش تا آخر روز تو خونه پیچیده بود 😊
درباره تخم مرغ آبپز یک فوت کوزه گری یاد گرفتم. اگه تخم مرغ رو از شب قبل بیرون یخچال بذاری تا هم دما با اتاق بشه موقع پختن اصلا ترک نمیخوره.
کسی برنج بدون آبلیمو درست میکنه؟ من اون تیکه رو باور نداشتم ولی امتحانش کردم. چه فرقی داشت! برنج اصلا له نشد.
بیو ماهی هم که کلی دردسر داشت. تا حالا دستمو با آبلیمو و نمک نمیشستم. امروز بعد از پخت ماهی امتحان کردم. انگار نه انگار که ماهی دست زدم 🤯
یه چیز جالب یادم اومد درباره سیب زمینی آبپز تو کتلت. مامان بزرگم همیشه نصفش رو رنده میکرد نصف دیگه رو له میکرد. کتلتش تو بشقاب نمیموند. داشتم یادش میرفتم اینو.
چون همه درباره زعفرون صحبت کردن بگم ما یه مدتی زعفرون نداشتیم. پودر کدوحلوایی ریختیم تو ته دیگ. رنگی شبیه زعفرون داد. ایده بدی نبود ولی جای خالی زعفرون رو هیچ چیز پر نمیکنه 😅